A A A
A 55-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică ,,Mărţişor” a fost inaugurată în cadrul unui spectacol muzical online
01/03/2021 - 22:39

În seara zilei de astăzi, 1 martie, a fost inaugurată cea de-a 55-a ediție a  Festivalului Internaţional de Muzică ,,Mărţişor”. Evenimentul a avut loc în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac” și s-a desfășurat fără prezenta fizică a spectatorilor în sală, în contextul evoluției situației epidemiologice din țara noastră.

 

În cadrul spectacolului inaugural, cu genericul „Mărgăritare”, au evoluat Orchestra Națională Simfonică a Companiei Publice „TeleRadio Moldova”; Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”; Orchestra națională de Cameră a Sălii cu orgă din Chișinău; Capela Corală Academică „Doina”; Formațiile „Brio Sonores”; „Zdob și Zdub”; „Acord” și îndrăgiții artiști Eugen Doga; Nicolae Botgros; Corneliu Botgros; Andrei Jilihovschi; Natalia Tanasiiciuc; Lilia Istratii; Cristofor Aldea-Teodorovici etc.

 

Festivalul Internațional de Muzică ,,Mărţişor” – 2021 se desfășoară în perioada 1-10 martie și va conține mai multe spectacole muzicale online organizate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în colaborare cu Î.S. Organizaţia Concertistică şi de Impresariat „Moldova-Concert”, Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” și Sala cu Orgă.

 

Menționăm că spectacolele muzicale vor fi difuzate de către postul public de televiziune Moldova 1 și canalul TV Moldova 2 și vor fi transmise online și pe paginile de Facebook a instituțiilor concertistice.

petitii
Centrul de Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație