Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
A fost îmbunătățită metodologia de selectare a membrilor Consiliului de conducere al Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare
03/04/2024 - 14:44

Numărul membrilor comisiei de concurs care va selecta reprezentanții Consiliului de conducere al Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare (ANACEC) a fost majorat de la 5 la 7. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de cabinetul de miniștri. 

 

Ministrul Dan Perciun a menționat că majorarea numărului membrilor comisiei de concurs va contribui la îmbunătățirea modului de selectare a reprezentanților Consiliului de conducere al ANACEC, asigurând o mai mare transparență în acest proces.

 

Conform noilor prevederi, din cadrul comisiei de concurs vor face parte: un expert internațional delegat de Asociația Europeană pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior, un expert internațional delegat de o autoritate de asigurare a calității din statele Uniunii Europene, un expert internațional în învățământul superior, câte un reprezentant al Ministerului Educației și Cercetării, Agenției Naționale pentru Cercetare și Dezvoltare, Camerei de Comerț și Industrie, Consiliului Rectorilor din Republica Moldova. Totodată, pentru membrii Consiliului de conducere din mediul academic se restabilește cerința, stabilită în Codul Educației, de a deține titluri științifico-didactice și științifice.

 

Consiliul de conducere al ANACEC este constituit din 15 membri: cadre cu funcții științifico-didactice și științifice și câte un reprezentant  al studenților și al mediului de afaceri.

 

ANACEC este o  instituție din subordinea MEC, responsabilă de asigurarea calității în domeniul educației și cercetării. Principalele atribuții ale ANACEC sunt: evaluarea calității în învățământul general, profesional tehnic și superior; a programelor de formare profesională continuă; a organizațiilor din domeniile cercetării și inovării și a personalului științific și științifico-didactic etc.

 

petitii