Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat sesiuni de formare la distanță pentru cadrele didactice privind utilizarea resurselor digitale
20/03/2020 - 17:10

Astăzi, 20 martie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat sesiunile de formare la distanță a formatorilor locali privind utilizarea resurselor digitale, desemnați de organele locale de specialitate în domeniul învățământului.

 

În cadrul sesiunilor de formare, formatorii locali vor fi familiarizați cu diverse platforme online care pot fi utilizate în învăţământul la distanţă atât pentru predarea sincronă, cât și asincronă, sisteme automatizate de captare a ecranului calculatorului la care își desfășoară activitatea cadrul didactic, aplicații de testare etc. Totodată, participanții la sesiunile de formare vor fi informați despre regulile securității în mediul online și protecției datelor cu caracter personal.

 

În corespundere cu Metodologia privind continuarea la distanță a procesului educațional în condiții de carantină, aprobată prin ordinul nr. 351/2020, formatorii locali vor organiza sesiuni de formare pentru cadrele didactice din instituțiile de învățământ din raion/municipiu. De asemenea, acești formatori, la solicitare, vor oferi consultanță metodică și tehnică cadrelor didactice.

 

Sesiunile de formare sunt realizate cu susținerea partenerilor educaționali Centrul Național de Inovații Digitale „Clasa Viitorului”, Academia de Inovare și Schimbare prin Educație, Școala Internațională Heritage, Universitatea Tehnică a Moldovei etc.

 

Menționăm că sesiunile de formare vor continua și pe parcursul săptămânii următoare.

petitii
Centrul de Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație