Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării lansează platforme regionale de discuții cu reprezentanții instituțiilor de învățământ general
15/01/2021 - 16:24

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat o nouă platformă de discuții cu reprezentanții comunității educaționale din instituțiile de învățământ general. Prima ședință a avut loc astăzi, 15 ianuarie, cu participarea colaboratorilor Direcției Învățământ, Tineret și Sport a mun. Bălți și a cadrelor de conducere din instituțiile de învățământ din municipiu.

 

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa a declarat că inițiativa este orientată spre crearea noilor oportunități de comunicare între minister și cadrele didactice și manageriale din instituțiile de învățământ din țară, menționând că un dialog constructiv pe marginea problemelor și provocărilor din sistemul educațional va duce la soluționarea acestora în vederea asigurării calității sistemului de învățământ din țara noastră.

 

Participanții la ședință au discutat despre procesul de organizare a sistemului de învățământ la nivelul municipiului Bălți în condiții pandemice, în anul de studii 2020-2021, în special despre situația epidemiologică la zi (asigurarea condițiilor sanitaro-epidemiologice pentru desfășurarea activității); activitatea instituțiilor de învățământ conform modelelor selectate; remunerarea muncii suplimentare a cadrelor didactice; școlarizarea elevilor și prevenirea abandonului școlar; dotarea cu tehnică de calcul/cu manuale școlare; organizarea alimentației.

 

În cadrul ședinței au mai fost abordate următoarele subiecte: aspectele specifice ale organizării procesului educațional la disciplinele de studii în condițiile pandemiei; aplicarea reperelor metodologice la disciplinele școlare privind condițiile speciale de organizare a procesului educațional; asigurarea unui mediu școlar sigur și confortabil (din punct de vedere psihologic) a procesului educațional în condițiile pandemiei; conjugarea efortului pentru menținerea funcționalității instituției de învățământ etc.

 

Menționăm că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va organiza întruniri online cu cadrele didactice și manageriale din toată țara.

petitii
Centrul de Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație