Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Noi victorii pentru Republica Moldova - Eugen Mihalcean si Radu Lefter au obținut medalii de bronz la Campionatului European Under 23 de Lupte Libere
18/03/2023 - 20:02

În ziua a șasea a Campionatului European de Lupte, reprezentantul Republicii Moldova Eugen Mihalcean a reuşit să obțină medalia de bronz la categoria de până la 79 kilograme (U-23), după ce l-a învins pe reprezentantul gazdelor, Marian Subțirică. Eugen este elevul Școlii Sportive Rezerve Olimpice, Maestru al Sportului. 

 

 

Radu Lefter a obținut, de asemenea, medalia de bronz în limitele categoriei de 97 de kg, el s-a impus în finala mică, obținând victorie asupra sportivului din Ucraina. Radu este Maestru Internațional al Sportului, sportiv la Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale. 

 

  

Performanța sportivilor moldoveni se datorează și implicării antrenorilor Lotului Naţional de Lupte Libere, Roman Dermenji și Boris Savva, dar și a antrenorilor personali Anatolie Zacon și, respectiv, Nicolai Scurtul, toți deținând titlurile onorifice de „Antrenor Emerit”.

 

 

Participarea la competiție a fost posibilă datorită sprijinului financiar al Ministerului Educației și Cercetării (MEC).

 

 

petitii
Centrul de Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație