Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Republica Moldova a câștigat două medalii de bronz la Jocurile Mondiale Universitare 2023, la canotaj, și locul IV, la înot, la Campionatul Mondial de Natație de la Fukuoka, Japonia
06/08/2023 - 13:04

Studenții moldoveni Alexandru Bulat și  Alexandru Mașnic, au câștigat bronzul la Jocurile Mondiale Universitare 2023, desfășurate la Chengdu, Republica Populară Chineză.

 

Ambii sportivi sunt studenți la Universitatea „T.G. Șevcenco” din Tiraspol și sunt discipolii antrenorului Fiodor Derevianco. Studenții au cucerit două medalii de bronz la proba de canotaj dublu rame masculin (M2-), pe distanța de 2000 m, cu un timp de 6.34.81. Dubloul din Olanda s-a clasat pe primul loc cu 6.30.93, urmat de cel din China cu 6.31.74.

 

Tatiana Salcuțan, reprezentanta Centrului Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale, s-a evidențiat cu o performanță notorie la Campionatul Mondial de Natație de la Fukuoka, Japonia. La proba de 200 m spate, Tatiana a înregistrat un rezultat impresionant de 2:11:65, clasându-se pe locul IV, foarte aproape de a ajunge pe podiumul de premiere.

 

Competiția a fost una strânsă, cu înotători de calibru mondial care au concurat pentru a obține cel mai bun timp. Medalia de aur a fost câștigată de chinezoaica Yaxin Liu cu un timp de 2:08:18. Medalia de argint a fost adjudecată de portugheza Camila Rodrigues, care a terminat cursa în 2:10:47, în timp ce bronzul a fost cucerit de Eszter Szabo-Feltothy din Ungaria, cu un timp de 2:10:77.

 

Echipa Ministerului Educației și Cercetării adresează felicitări sportivilor, antrenorului Fiodor Derevianco pentru această victorie.  De asemenea, adresăm felicitări Tatianei Salcuțan, pentru realizarea ei. Totodată, le mulțumim  sportivilor și antrenorilor pentru dedicația și pasiunea cu care reprezintă Republica Moldova pe scena internațională.  Le urăm tuturor reprezentanților noștri mult succes și noi performanțe la competițiile viitoare!

 

petitii
Centrul de Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație