Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Schimb de experiență între Republica Moldova și România privind educația de la distanță
13/04/2020 - 16:19

Un schimb de experiența și bune practici în domeniul educației la distanță au realizat astăzi, 13 aprilie, ministrul Educației, Culturii și Cercetării Igor ȘAROV și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, E.S. Daniel IONIȚĂ în cadrul unei convorbiri online.

 

Ministrul Igor ȘAROV vorbit despre acțiunile întreprinse de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în contextul suspendării procesului educațional în instituțiile de învățământ. „Ministerul Educației, Culturii și Cercetării depune toate eforturile ca întreg setul de politici educaționale să fie ajustat la necesitățile desfășurării procesului educațional la distanță. Suntem în căutarea și testarea celor mai efective platforme de învățare la distanță și online. Pe această cale țin să vă mulțumesc pentru accesul gratuit oferit privind utilizarea Platformei educaționale Edus.ro.”, a menționat oficialul.

 

E.S. Daniel IONIȚĂ i-a urat ministrului Igor Șarov succese în activitate, exprimându-și totodată disponibilitatea aprofundării cooperării bilaterale în domeniile educației, culturii și cercetării, dar și susținerii unui dialog constructiv cu autoritățile de profil din România pentru a face schimb de experiență și bune practici privind desfășurarea procesului educațional la distanță în condițiile actualei pandemii.

 

Igor ȘAROV a mulțumit Guvernului României pentru suportul constant acordat Republicii Moldova prin implementarea unor proiecte viabile, care au ca scop îmbunătățirea calității vieții cetățenilor noștriprintre care: renovarea instituțiilor de învățământ preșcolar, reabilitarea clădirii Muzeului Național de Artă, restaurarea Sălii cu Orgă, reconstrucția Teatrului „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, susținerea mobilităților academice pentru studenți, cadre didactice și cercetători etc.

 

Părțile au convenit asupra reactualizării bazei juridice care reglementează cooperarea bilaterală a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării cu autoritățile de resort din România. În acest sens, a fost discutată necesitatea semnării unui Acord de cooperare în domeniul cercetării, dar și reactualizarea Protocolului interministerial de cooperare în domeniul educației.

petitii
Centrul de Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație