Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Vizita de țară a experților internaționali, organizată și coordonată de Ministerul Educației și Cercetării prin mecanismul de sprijin al politicilor din Programul Cadru pentru Cercetare și Inovare al Uniunii Europene Orizont Europa
20/09/2022 - 17:10

 Ministerul Educației și Cercetării organizează în perioada 20-21 septembrie 2022 cea de-a doua vizită de țară a experților internaționali, prin intermediul mecanismului de sprijin al politicilor din Programul-cadru pentru Cercetare și Inovare al Uniunii Europene Orizont Europa.

 

Vizita de țară are loc în contextul evaluării politicilor naționale în domeniul cercetării și inovării, a guvernanței și arhitecturii instituționale pentru o mai bună integrare în Spațiul European al Cercetării.

 

Configurarea unei politici comprehensive pentru dezvoltarea și utilizarea eficientă a infrastructurii publice de cercetare și inovare, revizuirea sistemului de finanțare a cercetării publice, măsurile ce vizează consolidarea legăturilor dintre cercetare și mediul de afaceri sunt prioritățile mecanismului de sprijin al politicilor pentru care are loc evaluarea sistemului național de cercetare și inovare.

 

Pe parcursul vizitei, experții internaționali și reprezentanții Comisiei Europene vor avea întâlniri și discuții cu reprezentanți ai autorităților publice centrale, agențiilor implementatoare, instituțiilor cu atribuții în domeniul cercetării și inovării, mediului științific și academic. De asemenea, experții vor vizita infrastructurile de cercetare și inovare.

 

Reamintim că prima vizită de țară a avut loc în format online, în perioada 4-8 octombrie 2021. Cele două vizite sunt componente ale unui proces care se va încheia la sfârșitul anului 2022 cu un set de recomandări cu privire la reformarea sistemului național de cercetare și inovare, ce se vor regăsi în Programul Național de cercetare și inovare pentru anii 2024-2027.

petitii
Centrul de Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație