Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Ministerul Educației și Cercetării s-a autosesizat
02/11/2023 - 18:16

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) s-a autosesizat cu referire la cazul de violență în care ar fi fost implicată o profesoară de la gimnaziul Ustia, r. Glodeni. MEC informează că a fost demarată o anchetă de serviciu pe acest caz, în conformitate cu procedura de organizare instituțională și intervenție a lucrătorilor instituțiilor de învățământ în cazurile de abuz, neglijare, exploatare și trafic al copilului, reglementată prin Ordinul Ministrului Educației nr. 77 din 22 februarie 2013.

 

Concomitent, în luna octombrie, Procuratura Glodeni a inițiat urmărirea penală pe marginea acestui caz. Ministerul va continua să monitorizeze acțiunile întreprinse la nivelul instituției de învățământ pe marginea acestui caz, pentru a se asigura că va fi respectat cadrul legal relevant.

 

MEC condamnă orice tip de violență în mediul școlar, indiferent asupra cărui cerc de subiecți este îndreptată.

 

Îndemnăm cadrele didactice să dea dovadă de respect și toleranță față de copii, să respecte normele de conduită și să fie un exemplu de comportament. Fiecare copil are dreptul să studieze în cadrul unui mediu prietenos și protectiv pentru dezvoltare.

petitii