Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A

CERERE DE EXPRIMARE A INTERESULUI

Thu, 01/02/2024 - 11:10 -- stic

CERERE DE EXPRIMARE A INTERESULUI

 

Republica Moldova

Denumirea subproiectului Valorificarea parteneriatului consolidat școală-universitate „Cluster educațional” în formarea cadrelor didactice”

 

Nr Acord subfinanțare MD-MOED- 6542-ASF-U-09 din 24.10.2022

Nr. Referinţă: MD-StateUni-400335-CS-INDV

 

Titlul sarcinii: Elaborarea curriculumului și a suportului de curs la disciplina  Tehnologii avansate de predare

             Proiectul învățământului superior din Moldova (PÎSM) este un proiect finanțat de Banca Mondială care urmează să fie implementat în perioada mai 2020 - decembrie 2025.

În cadrul realizării Proiectul învățământului superior din Moldova, finanțat de Banca Mondială, Universitatea de Stat a obținut subproiectul „Valorificarea parteneriatului consolidat școală-universitate „Cluster educațional” în formarea cadrelor didactice” și respectiv a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Educației și Cercetării și intenționează să aplice o parte din surse pentru servicii de consultanță.

Prin intermediul acestui subproiect Universitatea de Stat din Moldova își propune dezvoltarea unui sistem eficient de educație pedagogică prin prisma metodologiei axate pe un parteneriat consolidat cu școala (Cluster educațional/ Education cluster), prin utilizarea modelului: de la practică spre teorie, care deschide noi perspective în sens profesional.

Astfel, configurarea unui nou model de formare a cadrelor didactice prin consolidarea eforturilor reprezentanților sistemului de învățământ general și sistemului de învățământ superior prin crearea Clusterului Educațional în incinta USM, care va redimensiona și consolida eforturile actorilor cheie în formarea profesorilor prin utilizarea modelului: de la practică la teorie prin crearea unui centru polivalent „Education Cluster” va integra într-un spațiu comun mai multe medii educaționale după cum urmează: 4 săli multifuncționale; 3 laboratoare; 1 centru de dezvoltare profesională în educație; 1 spațiu de co-working.

Crearea hubului educațional va contribui la sporirea calitativă și cantitativă a performanței studenților de la Domeniul Educație și îmbunătățirea angajării în câmpul muncii.

Serviciile consultantului/ expertului includ elaborarea unui nou curriculum, a suportului de curs pentru  disciplina Tehnologii avansate de predare. Realizarea activităților de instruire  a circa 180 profesori universitari, formarea abilităților de utilizare a noilor tehnologii didactice (metode, tehnici interactive)  Durata activității expertului 86 zile.

           Termenii de referință (TOR) sunt anexați la prezenta cerere de exprimare a interesului sau pot fi găsiți pe următorul site web: https://usm.md/?p=26080

Universitatea de Stat din Moldova invită consultanții eligibili  ("Consultanți") să își exprime interesul pentru prestarea serviciilor de elaborare a unui nou curriculum, a suportului de curs pentru  disciplina Tehnologii avansate de predare, pentru studenții de la programele de licență și master din domeniul științelor educației și cele conexe disciplinelor școlare. Instruirea a circa 180 profesori universitari, formarea abilităților de utilizare a noilor tehnologii didactice (metode, tehnici interactive). Durata totală de activitate- 86 zile, în perioada februarie- august 2024.

 

Consultanții interesați vor expedia informații care să demonstreze că au calificarea necesară și experiența relevantă pentru a presta serviciile de elaborare  a unui curriculum în problematica Tehnologiilor avansate de predare, a suporturilor de curs și instruirea profesorilor universitari.

Consultantul care urmează să fie selectat trebuie să dețină următoarele calificări:

  • studii superioare în domeniul Științelor Educației, sau domenii adiacente;
  • competențe de utilizare a platformelor electronice sau a  altor tehnologii moderne în activitățile de predare în învățământul superior;
  • competențe în elaborarea suporturilor de curs, sau ghidurilor metodice;
  • experiență de cel puțin de 5 ani în prestarea serviciilor de formare, activități de training, proiecte, consultanță în domeniul științelor educației;
  • experiență demonstrată în elaborarea programelor de training, de cel puțin 5 ani;
  • cunoștințe excelente de comunicare în limba română sau engleză (atât scrisă cât și vorbită);
  • flexibilitate și abordări inovative în aplicarea strategiilor de formare/instruire;
  • abilități de lucru în echipă și gestionarea echipelor în procesul de training.

 Se atrage atenția consultanților interesați asupra secțiunii III, punctele 3.14, 3.16 și 3.17 din „Regulamentul privind achizițiile pentru debitorii IPF” iulie 2016, revizuite în noiembrie 2017 și august 2018 („Regulamentul privind achizițiile publice”), care stabilește politica Băncii Mondiale privind conflictul de interese.

Consultantul va fi selectat în conformitate cu metoda „Selecția a consultanților individuali” prevăzută în Regulamentul privind achizițiile.

Informații suplimentare pot fi obținute la adresa de mai jos în timpul orelor de lucru 8:00-17:00, Birou nr. 109, Bloc Central USM,  str. Alexe Mateevici nr. 60, tel. 067560420, tatiana.sorocean@usm.md

Cererile ar trebui să includă scrisoarea de exprimare a interesului, CV, precum și alte dovezi de corespundere cerințelor înaintate.

La solicitarea beneficiarului se va prezenta dovada studiilor /stagiilor de instruire și formare privind conceptualizarea și realizarea trainingurilor, sau experiența relevantă în elaborare a suporturilor de curs.

Propunerile trebuie să fie expediate la adresa de mai jos (personal, sau prin poștă, sau prin fax, sau prin e-mail) până la  data de: 20 februarie 2024, ora 18:00, (ora locală a Republicii Moldova), indicând titlul sarcinii pentru care se aplică.

 

Adresa: Chișinău, str. Alexe Mateevici nr.60

Tel/fax: 022241240

E-mail: tatiana.sorocean@usm.md

 

 

 

 

Semnătura Managerului de proiect

Otilia Dandara