Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Mecanismul de validare a competențelor profesionale a fost extins și pentru meseria îngrijitor la domiciliu
28/09/2022 - 08:36

Ministerul Educației și Cercetării  a extins mecanismul de validare a competențelor dobândite în contexte de educație nonformală și informală pentru meseria îngrijitor/îngrijitoare la domiciliu. Astfel, în perioada 22-27 septembrie 2022, cinci cetățeni ai Republicii Moldova și-au validat competențele profesionale în domeniul îngrijirilor socio-medicale la domiciliu în cadrul Centrului de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”.

 

În urma susținerii probelor de examen, candidații au obținut certificate de competență profesională, care le vor permite să se angajeze cu succes pe piața forței de muncă în Republica Moldova. 

 

Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo” este al zecelea Centru de Validare a competențelor, înființat în R. Moldova de Ministerul Educației și Cercetării cu suportul proiectului „Migrație și Dezvoltare locală” din cadrul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare din Moldova, implementat în cooperare cu Organizația Internațională pentru Migrație din Moldova.

 

Până în prezent, în cele zece Centre de Validare au fost certificate competențele profesionale ale 408 cetățeni din R. Moldova și din diaspora.

 

Actualmente, în R. Moldova procesul de validare a competențelor profesionale se realizează pentru 55 de meserii, iar Ministerul Educației și Cercetării depune toate eforturile necesare pentru a crea instrumente de racordare a serviciilor de formare și de validare a competențelor profesionale la cerințele pieței forței de muncă.

petitii
Centrul de Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație