Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Noi oferte pentru școli în cadrul proiectului ”Internet Gigabit pentru școala ta”
19/09/2022 - 10:27

În cadrul Memorandumului de Înțelegere „Susținerea conectivității și utilizarea tehnologiilor digitale în educație”, semnat în anul 2021 între Ministerul Educației și Cercetării, partenerii de dezvoltare și operatorii de servicii internet, compania Moldtelecom continuă să ofere instituțiilor de învățământ oportunitatea de a participa la proiectul „Internet Gigabit pentru școala ta”, beneficiind de conexiune la internet de mare viteză la prețuri avantajoase.

 

Moldtelecom și-a asumat responsabilitatea să asigure conectivitatea la internet și dezvoltarea rețelelor Wi-Fi în școli, în special în mediul rural. Compania este singurul operator care dispune de o rețea extinsă de internet fix prin fibră optică, construită la nivel național.

  

Până în prezent, Moldtelecom a conectat la internet de mare viteză, la tarife speciale, peste 200 instituții educaționale de pe întreg teritoriul țării. 

 

Oferta Moldtelecom în cadrul proiectului „Internet Gigabit pentru școala ta” are două opțiuni, în dependență de tipul de conexiune existent în instituție în prezent:

 

 

1.     Instituția nu este client al companiei și dorește să se conecteze la Internet Gigabit de la Moldtelecom:

 

  • - Conectarea instituției la internet de mare viteză într-un singur punct de acces și gratuitate pentru perioada de 24 luni. În acest caz școala își va lua angajamentul să asigure (traseze) infrastructura de rețea în cel puțin 5 săli de clasă. Totodată, instituția va beneficia de 3 abonamente gratuite de internet fix acasă (pentru 12 luni) pentru categorii speciale de abonați.

 

  • - Conectarea la internet de mare viteză și crearea infrastructurii de rețea în instituție de către compania Moldtelecom. În acest caz instituția va beneficia de un abonament cu preț preferențial (în dependență de costurile de trasare a infrastructurii) pentru o perioadă de 36 luni. La fel, instituția va beneficia de 3 abonamente gratuite de internet fix acasă (pentru 12 luni) pentru categorii speciale de abonați.

 

2.     Instituția este deja client Moldtelecom și are infrastructura de rețea creată:

 

  • -  Mărirea vitezei de internet la cea maxim permisă de infrastructura de rețea în localitate și oferirea a 3 abonamente gratuite de internet fix acasă (pentru 12 luni) pentru categorii speciale de abonați.

 

Pe lângă noi experiențe, reducerea costurilor, optimizarea proceselor și dezvoltarea proiectelor inovaționale, preocuparea companiei Moldtelecom este de a facilita procesul de digitalizare a Republicii Moldova și de a oferi cât mai multe metode inovative de predare în școli, mai ales că există o varietate de contexte și moduri susținute de tehnologii, care permit elevilor să acceseze cu ușurință informații interne și externe și să interacționeze în rețele cu colegii și profesorii. Iar, cel mai important, să aibă acces la informație.

 

Înscrierea pentru participare la proiect va continua pe parcursul anului de studii 2022-2023, iar școlile eligibile pentru conectare vor fi contactate după selectare.

 

Solicitările de participare la proiect pot fi depuse prin completarea formularului de înregistrare.

 

În baza Memorandumului de Înțelegere „Susținerea conectivității și utilizarea tehnologiilor digitale în educație”, implementatori ai proiectului „Internet Gigabit pentru școala ta” sunt Centrul Național de Inovații Digitale în Educație și Centrul de Informații Universitare.

 

În perioada ianuarie-mai 2022, în cadrul acestui proiect, compania StarNet, în calitate de operator, a conectat 65 de instituții de învățământ din țară, iar compania Orange a conectat 35 de instituții din 19 localități.

petitii
Centrul de Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație