Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Numărul copiilor refugiați din Ucraina încadrați în instituțiile de învățământ general din Republica Moldova este în creștere
19/09/2022 - 15:24

Datele centralizate de Ministerul Educației și Cercetării, comunicate de Organele locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ), arată că, la data de 19 septembrie 2022, 1766 de copii refugiați din Ucraina au fost înscriși în anul de studii 2022-2023 în școlile și grădiniţele din Republica Moldova, dintre care 1169 de elevi și 597 de preșcolari.

 

628 de copii frecventează ciclul primar, 514 elevi sunt încadrați la nivelul gimnazial și 27 la cel liceal, în cadrul a 223 de instituții de învățământ general din țară. Instruirea se face în limbile română și rusă. Astfel, din numărul total de elevi încadrați în instituțiile de învățământ general, 146 studiază în limba română și 1023 urmează lecțiile în limba rusă. 597 de copii sunt înscriși în 208 instituții de învățământ preșcolar.

 

Ministerul Educației și Cercetării monitorizează procesul de integrare a copiilor și tinerilor ucraineni în sistemul de învățământ din Republica Moldova și îndeamnă părinții copiilor refugiați să depună cereri de înscriere pentru copii, la școlile din circumscripția unde locuiesc.

 

Mai multe informații privind procedura pentru încadrarea copiilor din familiile refugiate din Ucraina în instituţiile de învățământ din Republica Moldova găsiți accesând linkul https://bit.ly/3RZhziJ.  

petitii
Centrul de Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație