Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Sportivii moldoveni au câștigat o medalie de argint și trei de bronz la Campionatul Mondial de Sambo din Armenia
20/10/2022 - 08:53

Sportivii moldoveni au obținut patru medalii la Campionatul Mondial de Sambo, ediția 2022, rezervat cadeților și tinerilor, care s-a desfăşurat în perioada 14-17 octombrie 2022 în or. Erevan (Armenia).

 

Andrei Peaticovschi a reuşit să cucerească medalia de argint la categoria de până la 79 kg (U16). Egor Niciporuc a câștigat medalia de bronz la categoria de greutate de până la 88 kg (U18)

 

Alina Burghelea s-a învrednicit de medalia de bronz la categoria de greutate 80 kg (U18), iar Irina Florea Florea a obținut medalia de bronz la categoria 44 kg (U16).

 

Performanțele sportivilor se datorează atât perseverenței și talentelor sportivilor, cât și antrenorului lotului naţional de Sambo Iulii Peaticovschi și antrenorilor Mihail Fistican, Florea Ovidiu, Neciporuc Serghei.

 

Participarea la competiție a fost posibilă datorită sprijinului financiar al Ministerului Educației și Cercetării, iar sportivii și antrenorii vor beneficia de premii bănești oferite de către Minister în cadrul Galei Sportului, organizată tradițional la sfârșitul anului.

 

Ministerul Educației și Cercetării adresează felicitări sportivilor și antrenorilor, urându-le mult succes și noi performanțe.

 

petitii
Centrul de Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație