Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Ziua Științei, 2019 - „Magia nu există! Totul e știință!”
12/11/2019 - 15:17

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării cu suportul Uniunii Europene prin intermediul Programului-cadru pentru cercetare și inovare „Orizont 2020” a organizat astăzi, 9 noiembrie cea de-a IX-a ediție a „Zilei Științei”. Evenimentul s-a desfășurat în incinta Muzeului Național de Istorie a Moldovei, care  de „Ziua Științei” s-a transformat într-un campus Alma Mater, în cadrul căruia 40 de instituții de cercetare din țară au organizat mai multe activități educative. Evenimentul a fost inaugurat de către secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării Elena BELEI.

 

 

 

În cadrul evenimentului au fost organizate ateliere de creație; lecții publice expoziții de carte, de echipamente științifice, de calculatoare; ateliere practice etc. Amatorii de sport au participat la probe sportive individuale, exerciții aplicative de gimnastică artistică și fitness, copiii au avut posibilitatea de a programa Roboții Lego, de a vedea brevete de invenții, de a învăța cum are loc restaurarea unei cărți vechi și icoane etc., iubitorii de cultură au putut admira cântece și dansuri populare cu specific bulgăresc.

 

 

 

De asemenea, participanții la eveniment au avut posibilitatea să își testeze nivelul de cunoaștere a limbii române, au participat la o prezentare de modă cu creațiile tinerilor designeri, au sculptat figurine din lut, au confecționat obiecte de design, articole textile și marochinărie.

 

petitii
Centrul de Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație