Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A

CERERE DE EXPRIMARE A INTERESULUI

Thu, 11/01/2024 - 10:43 -- stic

CERERE DE EXPRIMARE A INTERESULUI

 

Republica Moldova

Denumirea subproiectului Laborator Inovativ în IT ”InoLAB” în cadrul Universității de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul

 

Nr Acord subfinanțare: MD-MOED-6542-ASF-U-04 din 24.10.2022

Nr. Referinţă:  MD-HASDEUUNI-356264-CS-INDV

Titlul sarcinii: Elaborarea suportului de curs la disciplina ”Limbajul de programare JavaScript”

 

Proiectul învățământul superior din Moldova (PÎSM) este un proiect finanțat de Banca Mondială care urmează să fie implementat în perioada mai 2020 - decembrie 2025.

În cadrul realizării Proiectului învățământul superior din Moldova, finanțat de către Banca Mondială IP Universitatea de Stat „B.P. Hasdeu”din Cahul a obținut subproiectul “Laborator Inovativ în IT ”InoLAB”” și respectiv a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Educației și Cercetării și intenționează să aplice o parte din surse pentru servicii de consultanță.

Prin intermediul acestui subproiect IP Universitatea de Stat „B. P. Hasdeu” din Cahul își propune realizarea unui set de intervenții orientate spre dezvoltarea şi modernizarea învățământului superior, domeniul general de studii: 061 Tehnologii ale informaţiei şi comunicaţiilor, prin îmbunătățirea calității serviciilor educaționale asigurate de Universitatea de Stat ”B.P. Hasdeu” din Cahul (USC) prin crearea unui Laborator Inovativ în IT InoLAB, care își propune să dezvolte și să aplice tehnologiile informației și comunicațiilor (TIC) într-un format colaborativ și inovator cu certe beneficii pentru studenți și profesori, capabili să facă faţă cu succes exigenţelor şi provocărilor domeniului în condiţii de relevanţă socială, utilizând metode şi instrumente adecvate în concordanţă cu practicile şi tendinţele în domeniu. Crearea laboratorului va contribui la sporirea calitativă și cantitativă a performanței studenților de la Domeniul general de studii: 061 Tehnologii ale informaţiei şi comunicaţiilor și îmbunătățirea angajării acestora în câmpul muncii.

Proiectul propus este orientat spre atingerea următoarelor obiective specifice după cum urmează:

O.1. Dezvoltarea şi modernizarea învățământului superior, domeniul general de studii 0613.4 Informatica, ciclul I Licență prin crearea spațiilor de studii corespunzătoare, care își propune să dezvolte și să aplice tehnologiile informației și comunicațiilor (TIC) într-un format colaborativ și inovator cu certe beneficii pentru studenți și profesori, capabili să facă faţă cu succes exigenţelor şi provocărilor domeniului în condiţii de relevanţă socială, utilizând metode şi instrumente adecvate în concordanţă cu practicile şi tendinţele în domeniu

O.2. Îmbunătățirea programului de studii 0613.4 Informatica, ciclul I Licență, pentru sporirea calității procesului de pregătire profesională, prin revizuirea suporturilor curriculare și a planului de studii din perspectiva implementării celor mai noi tehnologii informaționale în procesul de instruire.

O.3. Creșterea nivelului de pregătire a personalului didactic care predă discipline aferente domeniului general de studii: 061 Tehnologii ale informației şi comunicațiilor.

Serviciul de consultanță include elaborarea suportului de curs la disciplina ”Limbajul de Programare JavaScript”. Consultantul selectat va elabora suportul de curs în coordonare cu managerul de subproiect. Termenul estimativ de realizare a sarcinii – 4 luni.

Termenii de referință (TOR) sunt anexați la prezenta cerere de exprimare a interesului sau pot fi găsiți pe următorul site web: https://proiecte.usch.md/wp-content/uploads/2024/01/Servicii_consultanta_individuala_JAVA_USC.pdf

Universitatea de Stat „B. P. Hasdeu” din Cahul invită consultanții eligibili  (“Consultanți”) să își exprime interesul pentru prestarea serviciilor de elaborare a suportului de curs la disciplina ”Limbajul de Programare JavaScript”.

            Consultanții interesați vor expedia informații/documente care să demonstreze că au calificările necesare și experiența relevantă pentru a presta Serviciile de consultanță în elaborarea suportului de curs sus menționat.

Consultantul care urmează să fie selectat trebuie să dețină următoarele calificări:

  1. Studii superioare în domeniul general de studii: 061 Tehnologii ale informaţiei şi comunicaţiilor sau în alte domenii conexe;
  2. Titlu științific și  științifico-didactic (doctor/ doctor habilitat/ conferențiar universitar/ profesor universitar);
  3. Experiență didactico-științifică de minim 10 ani în predarea disciplinelor IT în învățământul superior;
  4. Experiență de minim 3 ani în predarea Limbajului de Programare JavaScript;
  5. Experiență în elaborarea și evaluarea documentelor curriculare (curricula disciplinelor, fișe ale disciplinelor, suporturi curriculare etc.), nu mai puțin de 5 ani;
  6. posedarea limbii române (scris și oral);
  7. capacitate de analiză și sinteză;
  8. abilități de comunicare, responsabilitate și lucru în echipă.

 

Constituie avantaje:

  1. Publicații științifice și științifico-didactice în domeniul general de studii: 061 Tehnologii ale informaţiei şi comunicaţiilor sau în alte domenii conexe;

 

Se atrage atenția consultanților interesați asupra secțiunii III, punctele 3.14, 3.16 și 3.17 din "Regulamentul privind achizițiile pentru debitorii IPF" iulie 2016, revizuite în noiembrie 2017 și august 2018 ("Regulamentul privind achizițiile publice"), care stabilește politica Băncii Mondiale privind conflictul de interese.

Consultantul va fi selectat în conformitate cu metoda "Selecția consultanților individuali" prevăzută în Regulamentul privind achizițiile.

Informații suplimentare pot fi obținute la adresa de mai jos în timpul orelor de lucru: 9:00 - 16:00.

IP Universitatea de Stat ”B.P. Hasdeu” din Cahul

Piața Independenței, Cahul, MD-3901, Republica Moldova

Svetlana BÎRLEA

Tel: +373 69005905; e-mail: birlea.svetlana@usch.md

Cererile ar trebui să includă scrisoarea de exprimare a interesului, CV și cel puțin o scrisoare de recomandare aferentă, dacă există.

Propunerile trebuie să fie expediate la adresa de mai jos (personal, sau prin e-mail) până la  data de: 29 ianuarie 2024, ora 17:00, (ora locală a Republicii Moldova), indicând titlul sarcinii pentru care se aplică. 

 

Adresa: 1, Piața Independenței, Cahul, MD-3901, Republica Moldova

Tel: +373 69005905

E-mail: birlea.svetlana@usch.md

 

SEMNĂTURA MANAGERULUI DE PROIECT

NUME PRENUME: GHELEȚCHI ION