Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A

43 de milioane de lei investiți în sprijinul formării viitorilor pedagogi la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”

Thu, 01/02/2024 - 10:06 -- stic

Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a participat ieri, 13 decembrie 2022, la evenimentul de lansare a subproiectului „Asigurarea calității și relevanței formării profesionale a viitorilor pedagogi prin programe de studii inovative și conexe la piața muncii” la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” (UPSC). Acest subproiect a fost câștigat în cadrul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, care este implementat de Ministerul Educației Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Bugetul total al subproiectului este de peste 43 de milioane de lei (echivalentul a peste 2 milioane de euro), iar durata de implementare a proiectului este de 2,5 ani.

 

Proiectul este unul prioritar și are drept scop perfecționarea învățământului superior pedagogic și creșterea capacității instituționale a UPSC de formare a specialiștilor calificați și competitivi în domeniul „Științe ale educației”, precum și îmbunătățirea mecanismelor de asigurare a calității studiilor. În acest scop, se urmărește reconceptualizarea programelor de studii pedagogice din perspectiva integralizării, abordării praxiologice și digitalizării procesului de formare profesională.

 

https://mec.gov.md/ro/content/43-de-milioane-de-lei-investiti-sprijinul-formarii-viitorilor-pedagogi-la-universitatea