Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A

Ministerul Educației și Cercetării implementează la Universitatea de Stat din Moldova proiecte de perspectivă în vederea alinierii la standardele educaționale ale Uniunii Europene

Thu, 01/02/2024 - 10:08 -- stic

Ministerul Educației și Cercetării continuă procesul de modernizare a instituțiilor de învățământ superior. În acest context, astăzi, 14 decembrie 2022, la Universitatea de Stat din Moldova (USM), ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală, împreună cu deputata în Parlamentul Republicii Moldova Marcela Adam, rectorul USM Igor Șarov, cadre didactice, cercetători, studenți, masteranzi, studenți-doctoranzi a lansat trei subproiecte în trei domenii prioritare pedagogie, tehnologii ale informației și comunicațiilor, inginerie și activități inginerești, care vor fi implementate la USM.

 

Proiectul reprezintă o investiție în valoare totală de aproximativ 42 de milioane lei, făcută de Guvernul Republicii Moldova instituției, în bază de concurs, în cadrul Proiectului „Învățământul superior din Moldova”, finanțat de Banca Mondială.

 

Subproiectul pe domeniul prioritar în pedagogie cu titlul „Valorificarea parteneriatului consolidat școală-universitate “Cluster educațional” în formarea cadrelor didactice” va fi implementat pe parcursul a 30 de luni, cu un buget de peste 21 de milioane lei.   Realizarea proiectului va ajuta la creșterea atractivității și prestigiului profesiei didactice, la îmbunătățirea condițiilor de studii, precum și la consolidarea legăturii dintre universitate și piața muncii, școală și comunitate.