Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
La Chișinău se desfășoară Olimpiada Republicană la Limba și literatura română
11/03/2024 - 19:37

Peste 180 de elevi și eleve participă, în perioada 10 – 12 martie, la Olimpiada Republicană la Limba și literatura română. În deschiderea evenimentului, președinta Consiliului Olimpic la Limba și literatura română, Adriana Cazacu, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației și Cercetării, a felicitat elevii pentru performanțele obținute. 

„Este foarte important să cunoaștem limba română, literatura și cultura noastră națională. Felicitări pentru toți cei care reușesc să studieze cu succes această disciplină școlară”, a spus Adriana Cazacu.  

Prezentă la eveniment, Elena Malanici, membră a Consiliului Olimpic Republican la Limba și literatura română, a menționat: „Voi oferiți un model de cultură lingvistică, lucru foarte important pentru societatea noastră”, a menționat Elena Malanici.

Olimpiada Republicană la Limba și literatura română este organizată de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane care au loc în perioada 16 februarie – 27 mai 2024.

La olimpiada din acest an participă 185 de elevi din întreaga țară. Probele de concurs se desfășoară luni, 11 martie, iar festivitatea de premiere va avea loc marți, 12 martie, ora 12:00, la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Chișinău.

petitii