Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Ministrul Dan Perciun a avut o întâlnire cu Directoarea Regională pentru Europa de Est și Asia Centrală a Fondului ONU pentru Populație, Florence Bauer
26/03/2024 - 00:14

Ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun a avut o întâlnire oficială cu Directoarea Regională pentru Europa de Est și Asia Centrală a Fondului ONU pentru Populație (UNFPA), Florence Bauer. În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au abordat aspecte legate de importanța susținerii adolescenților și tinerilor din Moldova în dezvoltarea deprinderilor de viață și a implicării civice, care sunt esențiale pentru parcursul european și reziliența demografică a Republicii Moldova.  

Dan Perciun a menționat că UNFPA este unul dintre partenerii strategici de colaborare ai MEC. „Cu sprijinul UNFPA implementăm agenda pe care o avem în domeniul tineretului, dar și acțiuni extrem de importante ce țin de educația pentru sănătate în învățământul general și în cel profesional tehnic. De asemenea, mizăm pe suportul UNFPA în dezvoltarea rețelei școlilor model”, a spus Dan Perciun. 

În context, Florence Bauer a felicitat ministerul pentru progresele importante realizate în ultimii ani. Aceasta a apreciat calitatea disciplinelor unde este predată educația pentru sănătate, conținuturile predate fiind îmbunătățite semnificativ, în corespundere cu standardele internaționale în domeniu. „Moldova este un exemplu de succes la capitolul integrării conținuturilor de educație pentru sănătate și deprinderi de viață în disciplinele obligatorii din învățământul general și profesional tehnic. Totodată, Moldova este lider la capitolul dezvoltării și participării tinerilor în programe extrașcolare în cadrul Centrelor de tineret, care s-au dezvoltat în ultimii ani cu sprijinul UNFPA”, a spus Florence Bauer.

Directoarea regională UNFPA a reiterat susținerea organizației pentru reformele în domeniul tineret prin extinderea programelor de suport pentru autoritățile publice locale, Centre de tineret și alte structuri care urmăresc creșterea implicării civice a tinerilor, dar și în domeniul educației cu accent pe dezvoltarea deprinderilor de viață ale tinerilor, igiena menstruală, îmbunătățirea infrastructurii școlare și creșterea capacităților cadrelor didactice. 

Florence Bauer a anunțat că UNFPA lansează în curând a 2-a fază a Programului de dezvoltare a deprinderilor de viață ale tinerilor din învățământul profesional tehnic pentru o mai bună pregătire de angajare.

 

petitii