Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Tinerii angajați din cadrul Ministerului Educației și Cercetării, îndemnați să aplice la programul guvernamental „Sprint II”
27/03/2024 - 10:37

Tinerii angajați în cadrul Ministerului Educației și Cercetării vor avea oportunitatea să învețe din experiența Suediei și să-și dezvolte abilitățile de management, comunicare și analiză strategică. Programul guvernamental „Sprint II”, lansat de Cancelaria de Stat cu susținerea Institutului Național Democratic din Moldova, a fost prezentat la minister.

Prezentă la eveniment, secretarul general al MEC Nadejda Velișco i-a îndemnat pe tinerii angajați în cadrul instituției să participe la program și să contribuie la modernizarea serviciului public din țara noastră.

,,Ministerul Educației și Cercetării se preocupă de formarea profesională a angajaților săi, pentru că acest lucru ne ajută să elaborăm politici publice relevante pentru sistemul educațional și cel de cercetare. Vă invit să luați parte la acest program care oferă multe oportunități și să contribuiți la schimbarea calitativă a serviciului public”, a spus Nadejda Velișco. 

Programul include instruiri și vizite de studiu în instituțiile relevante din Suedia. În urma acestora, participanții din cadrul administrației publice centrale vor analiza modelele viabile de servicii publice și vor colecta informații necesare pentru elaborarea proiectelor de cercetare. Proiectele vor prezenta practici și modele ajustate realităților din Republica Moldova, care vor ajuta la reformarea serviciului public din țara noastră. În procesul de cercetare, funcționarii vor fi ghidați de experți și demnitari cu experiență în domeniu.

 

Pentru a participa la programul ,,Sprint II”, candidații sunt invitați să completeze, până la data de 15 aprilie, formularul de participare:  https://bit.ly/4cu8by2.

 

 

petitii