Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
A fost lansat Programul „Conectăm tinerii cu piața muncii prin dezvoltarea deprinderilor de viață”
05/04/2024 - 15:07

Peste 27 000 de elevi din instituțiile de învățământ profesional tehnic din țară își vor dezvolta comportamentele sănătoase de care au nevoie pentru a reuși în viață și pe piața muncii. Un nou program „Conectăm tinerii cu piața muncii prin dezvoltarea deprinderilor de viață” cu o durată de patru ani, destinat tuturor celor 88 de instituții de învățământ profesional tehnic din țară, a fost lansat la Chișinău.

,,Ne dorim ca școala să fie locul în care elevii se simt bine, locul în care, pe lângă formarea profesională, aceștia cumulează experiență și dezvoltă deprinderi pentru viață. Ne bucurăm foarte mult că întreaga rețea de instituții de învățământ profesional tehnic va fi parte a acestui proiect și elevii vor obține abilități care să contribuie la o carieră de succes”, a spus secretarul de stat al MEC, Galina Rusu.

La rândul său, Reprezentanta UNFPA Moldova, Karina Nersesyan, a încurajat tinerii să fie în continuare curioși și energici pentru a deprinde noi cunoștințe și abilități profesionale și personale, care le va ajuta să fie pregătiți atât în viață, cât și la locul de muncă.

Iar Șeful Biroului de Coordonare a Cooperării Tehnice a Agenției Austriece de Dezvoltare, Gunther Zimmer a menționat: „Ceea ce ne propunem noi este să vă pregătim pentru viață, să fiți abili și încrezători în puterile proprii când intrați pe piața muncii”.

Pe parcursul celor patru ani de implementare a programului, elevii vor fi antrenați în activități și proiecte de dezvoltare a deprinderilor de viață și pregătire de angajare.

Programul „Conectăm tinerii cu piața muncii prin dezvoltarea deprinderilor de viață” este realizat de Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA Moldova) cu sprijinul financiar din partea Austrian Development Agency din fondurile Cooperării Austriece pentru Dezvoltare, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării.

 

petitii