Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Săptămâna Educației: Cum arată o școală modernă în viziunea elevilor
25/04/2024 - 15:09

În cadrul evenimentului de lansare oficială a Săptămânii Educației, elevii au vorbit despre cum văd ei viitorul educației și ce așteptări au de la o școală-model.

,,O școală modernă trebuie să fie prietenoasă. Un loc unde elevul se va simți valorificat, în care relațiile dintre elevi și profesori vor fi armonioase, iar comunicarea va fi deschisă. O școală modernă este una cu infrastructură și facilități moderne, care oferă oportunități de dezvoltare”, ne spune Nicoleta Reaboi, elevă la Liceul „Vasile Coroban” din orașul Glodeni.

,,O școală a viitorului ar fi cea care ar îndeplini o misiune mai complexă: de a îmbina transferul de cunoștințe clasic cu depistarea talentului și vocației fiecărui elev. Școala ne ajuta să descoperim mai multe domenii: biologia, matematica, istoria etc. Dar nu este suficient. Elevii trebuie ajutați și promovați în domeniul pe care ei îl găsesc interesant și în care, devenind competenți, vor aduce folos societății. O școală modernă ar fi școala care ar promova educația non-formala la același nivel cu cea formală pentru dezvoltarea multilaterală a elevilor, iar abilitățile de public speaking, leadership și gestionarea emoțiilor ne vor ajuta pe fiecare dintre noi să ne găsim locul în societatea de astăzi și cea de mâine. Școala modernă trebuie să corespundă cerințelor erei tehnologiilor performante. Progresul tehnologic să nu fie străin sistemului educației, iar elevii sa fie învățați să folosească aceste tehnologii corect și eficient de profesori alfabetizați digital, care să-și facă meseria cu iubire, entuziasm și plăcere”, afirmă Vilen Cruglițchi, elev Liceul „Mihai Eminescu” din orașul Edineț

petitii