Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Implicarea Consiliilor elevilor în procesele decizionale ale instituțiilor de învățământ, abordată în cadrul Săptămânii Educației
28/04/2024 - 10:55

Circa 100 de membri activi ai Consiliilor elevilor din instituțiile de învățământ din întreaga țară au participat la un eveniment dedicat structurilor de reprezentare și consultative ale elevilor, organizat  în cadrul Săptămânii Educației.

Prezent la eveniment, secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării Sergiu Gurin le-a vorbit elevilor despre importanța implicării și participării acestora la procesele decizionale în instituțiile de învățământ în care își fac studiile.

,,Activitatea voastră în cadrul Consiliilor școlare implică o mare responsabilitate, pentru că sunteți liantul dintre autoritățile publice locale și centrale și elevii din instituția de învățământ pe care o reprezentați. Vocea voastră contează și  trebuie să vă faceți auziți”, a spus Sergiu Gurin.

Oficialul i-a îndemnat pe elevi să se implice și să beneficieze de oportunitățile oferite de MEC, în special prin intermediul Programului de suport pentru consolidarea Consiliilor elevilor, implementat de către Agenția Națională pentru Tineret. 

În cadrul sesiunii, au fost puse în discuție diverse subiecte privind drepturile copiilor, mecanismele de participare ale elevilor și tinerilor, oportunitățile oferite de programele guvernamentale, precum și cele ale partenerilor de dezvoltare. 

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Ministerului Educației și Cercetării și  UNICEF Moldova.

petitii