Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Au fost desemnați câștigătorii Turneului de fotbal ,,Cupa Memoriei - 1986”, ediția a X-a
10/05/2024 - 13:44

Asociația obștească „Uniunea Cernobîl din Republica Moldova”, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării a organizat turneul de fotbal „Cupa Memoriei - 1986”, rezervat sportivilor sub vârsta de 10 ani. Competiția s-a desfășurat la complexul sportiv „Buiucani” din capitală. Echipele participante au fost repartizate în două grupe a câte patru formații.

 

La festivitatea de deschidere a turneului a participat și secretarul de stat pe domeniul sportului și tineretului Sergiu Gurin, care a îndemnat generația tânără să nu uite niciodată lecțiile pe care le-a învățat omenirea din catastrofa de la Cernobîl.

 

Trofeul turneului „Cupa memoriei -1986” a fost cucerit de echipa „Dacia- Buiucani” din Chișinău. Pe locul II s-a clasat formația FC „OGUZSPORT” din Comrat, iar  locul III i-a revenit echipei FC „Arsenal” din Bălți. Cel mai bun jucător al competiției a fost desemnat Darius Ciobanu de la CSCT„Dacia- Buiucani”, Chișinău.

 

Turneul de fotbal „Cupa Memoriei - 1986” a fost organizat cu suportul financiar al Ministerului Educației și Cercetării.

petitii