Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Patru tineri au beneficiat de stagii plătite în cadrul Ministerului Educației și Cercetării
16/05/2024 - 07:53

Patru tineri, beneficiari ai programului de stagii plătite în serviciul public, și-au încheiat stagiile desfășurate la Ministerul Educației și Cercetării. Doi dintre aceștia urmează să fie angajați în cadrul instituției.

Timp de aproape șase luni, tinerii, ghidați de mentorii lor, au activat în cadrul Direcției politici în domeniul învățământului superior, Direcției politici în domeniul învățământului profesional tehnic, Direcției politici în domeniul tineret și Direcției management instituțional. Aceștia au fost inițiați în activitatea ministerului și au fost implicați în realizarea diferitor activități din cadrul subdiviziunilor MEC.

La încheierea programului de stagii, Secretarul general al ministerului, Nadejda Velișco, le-a mulțumit tinerilor pentru efortul și dedicația de care au dat dovadă pe parcursul activității lor în cadrul MEC și le-a înmânat certificate de desfășurare a stagiului.

,,Cunoștințele și experiența obținute pe durata stagiului vor contribui, cu siguranță, la dezvoltarea dumneavoastră personală și profesională. Ne bucurăm că doi dintre dumneavoastră vor rămâne să activeze în cadrul ministerului, iar pe ceilalții îi așteptăm în serviciul public după finalizarea studiilor, pentru a pune umărul la modernizarea Republicii Moldova și, mai ales, la procesele de integrare a țării noastre în Uniunea Europeană”, a afirmat Nadejda Velișco.

Programul de stagii plătite în serviciul public este dedicat tinerilor cu vârsta între 18 și 29 de ani, studenți sau absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior din țara noastră. În prezent, are loc recrutarea stagiarilor în cadrul unei noi ediții a programului, care se va desfășura în perioada iunie-noiembrie 2024. Tinerii pot depune dosarele până pe 17 mai curent, iar pentru detalii despre program pot accesa următorul link: https://bit.ly/4dDsWIf.

Programul de stagii își propune asigurarea unei tranziții a tinerilor de la studii la integrarea pe piața muncii și reprezintă o oportunitate de acumulare a experienței profesionale în serviciul public.

 

petitii