Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Absolvenții Universității Tehnice a Moldovei felicitați de ministrul Dan Perciun
04/07/2024 - 09:15

Circa 1 800 de studenți ai Universității Tehnice a Moldovei au absolvit în acest an programele de licență și de masterat ale instituției. Absolvenții au fost felicitați de către Prim-ministrul Dorin Recean și ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun în cadrul unei ceremonii festive care a avut loc la Arena Chișinău.

 

,,Voi reprezentați progresul și sunteți mândria noastră. Sunt sigur că veți avea un aport important la dezvoltarea țării, ne bazăm pe voi în acest sens. Nu există domeniu de activitate în Republica Moldova în care să nu fie aportul substanțial al absolvenților UTM”, a menționat Dorin Recean în mesajul său de felicitare.

 

La rândul său, ministrul Dan Perciun a vorbit despre oportunitățile oferite de universitățile din Republica Moldova, dar și despre perspectivele de dezvoltare a învățământului superior din țara noastră.

 

,,Când sunt întrebat unde merită de făcut studiile, mă simt extrem de bine că pot să spun: Mergeți la UTM! Spun asta cu încredere și asta este meritul vostru. În același timp, Guvernul Republicii Moldova, cu susținerea domnului Dorin Recean, a doamnei Președinte, în ultimii 3 ani de zile a investit mai mult de 25 milioane de euro pentru universitățile noastre. UTM este unul dintre principalii beneficiari ale acestor investiții. Vom continua să investim, pentru că noi vrem ca încă mai mulți absolvenți de liceu de aici, de la noi de acasă, să aleagă universitățile noastre. Noutatea bună este că noi, începând cu 2025, vom mai accesa încă 30 de milioane de euro pentru a continua să modernizăm universitățile. Astăzi avem 70% din toți absolvenții de  liceu care aleg universitățile din Republica Moldova, și cred că în 5 ani de zile noi putem să ajungem la 80-90% dacă vom continua cu același dinamism și dacă vom avea asemenea parteneri care cred în acest proces de schimbare și modernizare”, a subliniat Dan Perciun.

 

UTM este unica instituție de învăţământ superior tehnic din țară, fiind fondată în anul 1964. În prezent, instituția are un contingent de peste 9 mii de studenţi care îşi fac studiile la cca 150 de specialităţi şi specializări, în cadrul a 11 facultăţi: „Energetică și Inginerie Electrică”, „Inginerie Mecanică, Industrială şi Transporturi”, „Calculatoare, Informatică şi Microelectronică”, „Electronică și Telecomunicații”, „Tehnologia Alimentelor”, „Design”, „Construcții, Geodezie şi Cadastru”, „Urbanism şi Arhitectură”, „Inginerie Economică şi Business”, „Medicină Veterinară”, „Științe Agricole și Silvice”.

petitii