Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Progrese în Implementarea Programului pentru Etnia Romă în Republica Moldova
15/07/2024 - 17:05

Organizarea și desfășurarea acțiunilor dedicate Zilei europene de comemorare a victimelor Holocaustului împotriva romilor, marcată anual la data de 2 august, dar și alte subiecte de actualitate au fost discutate în cadrul ședinței Grupului de lucru interinstituțional responsabil de coordonarea și monitorizarea implementării Programului pentru susținerea populației de etnie romă din Republica Moldova pentru anii 2022-2025. La întrunire au participat reprezentanți ai autorităților publice centrale, ai organizațiilor neguvernamentale și ai partenerilor internaționali.

 

Prezentă la eveniment, secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării Valentina Olaru a subliniat importanța colaborării tuturor instituțiilor și organizațiilor responsabile de implementarea Programului pentru susținerea populației de etnie romă. Totodată, oficialul a evidențiat măsurile implementate de Ministerul Educației și Cercetării pentru promovarea  diversității culturale și a incluziunii în sistemul educațional, inclusiv elaborarea curriculumului la disciplina „Istoria și cultura romilor din Republica Moldova” pentru clasele V-IX și acordarea burselor de merit pentru elevii și studenții de etnie romă.

 

Un alt subiect al discuțiilor a vizat problemele cu care se confruntă mediatorii comunitari, specialiști abilitați să asigure integrarea socială a populației de etnie romă.

 

Amintim că Programul pentru susținerea populației de etnie romă pentru anii 2022-2025 descrie obiectivele și acțiunile pentru susținerea populației de etnie romă din Republica Moldova și are drept scop soluționarea problemelor cu care se confruntă această etnie. 

petitii