Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Profesorii se pot înscrie la Programul Național de Alfabetizare Digitală
20/06/2023 - 13:10

Cadrele didactice din învățământul primar, gimnazial și liceal pot participa la etapa a patra a Programului Național de Alfabetizare Digitală, lansat de Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” -  hub-ul inovației digitale în educație. Programul urmărește să dezvolte și să consolideze competențele digitale ale profesorilor, să îi ajute să se adapteze la noile instrumente și tehnologii digitale și să descopere metode creative pentru a le folosi în procesul de învățare și evaluare.

 

Cadrele didactice pot opta pentru înscriere la unul din cele două cursuri disponibile: 

 

1) „Dezvoltarea competențelor digitale ale cadrelor didactice, pentru predare-învățare-evaluare, cu Google Workspace pentru Educație" - nivel intermediar. Acest curs furnizează metode și strategii inovatoare de integrare a tehnologiei în sala de clasă și de îmbunătățire a experienței de învățare prin intermediul platformei Google Workspace pentru Educație.

2) „Crearea conținuturilor educaționale digitale" - nivel avansat. Cursul le va arăta profesorilor cum să utilizeze o varietate de instrumente digitale și platforme educaționale pentru a crește gradul de interacțiune și implicare a elevilor în procesul de învățământ.

 

Pentru a participa profesorii și educatorii vor completa formularul de participare până la data de 15 iulie 2023.


Sesiuni de formare se vor desfășura online, în limbile română și rusă, în perioada 17 iulie - 25 august 2023. 

 

În primele trei ediții ale Programului Național de Alfabetizare Digitală au fost încadrați peste 25 mii de profesori și peste 10 mii de educatori. Aceștia au beneficiat de sesiuni de formare a competențelor digitale pentru nivelul începător, intermediar și avansat.

 

Programul Național de Alfabetizare Digitală se realizează cu suportul Ministerului Educației și Cercetării și cu finanțare din partea USAID, Suediei și Marii Britanii prin Proiectul „Tehnologiile Viitorului” și Fundația Orange Moldova.

 

Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”, parte a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, va desfășura și coordona formarea instructorilor, va monitoriza și supraveghea procesul de formare continuă a cadrelor didactice.

petitii